ЗДО №6, ЗДО ”Золотий ключик” №6 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

РАЗОМ ВИСТОЇМО, ПЕРЕМОЖЕМО І ВИБОРЕМО НАШИМ ДІТЯМ ПРАВО НА ВІЛЬНЕ І ЩАСЛИВЕ ДИТИНСТВО!

Було б добре, якби жодна дитина в світі не знала, що таке війна. Але українські діти дізнаються про всі жахи не зі сторінок підручників з історії, а з життя.   Гинуть тисячі невинних, руйнуються міста, ламаються долі. Війна очима дітей ще більш лякає. У наших малюків рашисти забрали дитинство…

У цей нелегкий час, ми педагоги об’єднуємо  зусилля заради наших дітей, заради їхнього та країни майбутнього, допомагаємо батькам здійснювати виховні впливи. Продовжуємо проводити активну роботу в особистих батьківських групах Viber: поради, консультації та бесіди, заняття та розвивальні завдання, ігри та вправи, відео та аудіо коментарі (для чого та коли їх варто / слід проводити).

З метою швидкого наближення перемоги місяць квітень в ЗДО «Золотий ключик» №6 проходить під гаслом «Все буде Україна!», а перший тиждень - «Праця людей навесні».  

Педагоги закладу поглибили і збагатили знання вихованців про трудові дії українського народу та процеси, якими займаються навесні; уточнили поняття про різні види рослин та місце їх зростання (вирощування); формували уявлення про особливості екологічно-доцільної трудової діяльності людини у весняну пору року; виховували почуття поваги та любові до праці, свідоме позитивне ставлення до рідної землі, природи.

 Отже, з дітьми проведено:

В старшій групі №1, вихователі Типак Л. М. та Барановська Л. О.

  • Дитина у навколишньому + Розвиток мовлення відео-заняття «Весна іде, красу несе!». Бесіда за картиною «Праця людей навесні». Майстер-клас аплікація «Весна іде». Дидактична мовленнєва гра «Знайди звук». Вивчення скоромовок за  допомогою відео про працю. Дидактична логіко-математична гра «Як сороки числа сусіди вивчали та насіння рахували»

В старшій групі №2, вихователі Дудар М. А. та Іванова О. С.

  • Ознайомлення з соціумом, тема «Праця людей навесні». Математика, заняття за темою «Попереднє і наступне число. Числа-сусіди». Заняття, ознайомлення з природнім довкіллям, тема «Віртуальна екскурсія «Ознаки весни». Заняття з художньої літератури, тема «Читання оповідання В. Сухомлинського «Як їжачиха приголубила своїх дітей». Заняття з грамоти, тема « Голосні букви. Дид. гра «Знайди звук». Аплікація. Тема «Працьовита бджілка».

В середній групі, вихователі Хрущ Г. І. та Іванова О. С.

  • Заняття, ознайомлення з природнім довкіллям, віртуальна екскурсія «В полі, саду та на городі». Математика, заняття за темою «В саду побували, все порахували» - порядкова та зворотна лічба. Аплікація «Трактор в полі». Заняття з математики «Екскурсія до парку під номером 4. Вивчаємо цифру 4». Заняття з розвитку мовлення «Праця людей у місті та селі».  

В молодшій групі, вихователі Жаборовська С. В. та Типак Л. М.

  • Заняття з розвитку мовлення «Розповідь «Праця людей навесні». Художньо-мовленева + Художньо-продуктивна діяльність (малювання) «Ясне сонечко».  Логіко-математичний розвиток          заняття «Допоможемо ведмедику грядку засадити». Ознайомлення з навколишнім відео-заняття «Весна до праці кличе». Мнемотехніка, вивчення вірша «Весна». Аплікація «Весняний день».

В ясельній груп №2, вихователі Мокрицька В. В. та Іванова О. С.

  • Розвиток мовлення, заняття «Весняні дива». Перегляд відео «Дуже корисні овочі». Перегляд розвиваючого мультфільма «Фрукти та ягоди». Відео перегляд казки «Ріпка». Пальчикова гра "Доброго ранку сади і поля". Образотворче мистецтво, заняття з малювання «Весняний дощик».

В ясельній груп №1, вихователі Кравченко Н. П. та Романюк Л. М.

  • Заняття, художньо-продуктивна діяльність, малювання пальчиком «Сонечко і дощик». Розучування руханки «Раз, два, три…». Художня література, вивчення вірша «Синій трактор». Заняття з ліплення на тему «Сонечко». Рухлива гра «Сонечко і дощик». Заняття з художньої літератури «Казка про весну».

Ми дякуємо батькам, що знаходьте час і місце розповісти/прочитати малечі казку, історію, оповідання; вчать вірші напам’ять; переглядають мультфільми; опрацьовують разом з вихователями заняття та матеріали різноманітних освітніх платформ; надають значення дитячим справам; розмовляють зі своєю дитиною; розмірковують, мріють, фантазують про все на світі; грають разом. Все це допомагає дитині  відчувати себе у безпеці, відвернути увагу від тривожних думок, заспокоїтися і розважитися. Також, звертаються за консультацією, підказкою, порадою до вихователів, фізичного інструктора, музичного керівника, до методиста, директора, медичної сестри, психолога та логопеда - всіх фахівців нашого дитячого садка. А ми дуже раді, що консультації стають в пригоді.

Спеціалісти провели.

Психолог, Іванова О. С.

  •  Консультація для батьків на тему «Як допомогти дітям впоратися з тривожністю під час воєнних дій»
  • Поради батькам. Що робити, якщо дитина побачила щось страшне і налякана?
  • Кінезіологічні вправи (комплекс вправ для дітей мол., сер., ст. віку).
  • Заняття на тему « Казка про доброту для дітей»(всі групи).

Логопед, Романюк Л. М.

  • Логопедично - ігрове заняття «Звукова культура мовлення з елементами грамоти. Звуки [З] [З’]. Букви [З] [З’]» (сер, ст. гр.)
  • Динамічна артикуляційна гімнастика «Вправний язичок» (ран. та мол. вік)
  • Консультація для батьків «Розвиток фонематичного слуху як профілактика порушень звуковимови».

Фізінструктор, Шевчук Т. О.

  • Онлайн-звернення до батьків, коментар щодо виконання дітьми ранкової гімнастики за участю батьків.
  • Відео-заняття з фізичної культури: мол. гр «Пригоди зайчика на городі»; сер. гр. «Лелеки на рідній землі»; ст. гр №1 та №2 «Добрий день! Ми з України!».
  • Ігровий масаж «Хвилинки-здоровинки» (за допомогою конструктора лего).
  • Поради батькам щодо фізичного виховання дітей в умовах війни.
  • Консультації для батьків щодо «Як батьки можуть розважити дитину в укритті!».

Музичний керівник, Тимошенко Т. В.

  • Розучування пісень: «У бабусі на селі» (ст. гр), «Бджілка Ляля» (мол. гр.), «Кульбаба» (сер. гр.), «Кап-кап» (ранній вік).
  • Розучуємо: «Таночок танцюючих звірят» (ран. та мол. вік), «Щасливі діти» (сер. та ст. вік).
  • Музично-ритмічні ігри: "Ритмічні долоньки" (ран. та мол. вік), «Легограй» (сер. та ст. вік).

Готуємо нові  навчально-виховні заходи і віримо в Україну! Разом вистоїмо, переможемо і виборемо нашим дітям право на вільне і щасливе Дитинство! Все буде Україна!

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *