ЗДО №6, ЗДО ”Золотий ключик” №6 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

УКРАЇНА В СЕРЦІ З РАННІХ ЛІТ

20 жовтня 2022 року  у форматі online відбулися педагогічні читання з гуманної педагогіки освітян Жашківської міської територіальної громади, тема заходу -  «Я єсть народ, якого правди сила ніким звойована ще не була». До обговорення важливих світоглядних тем сучасності активно долучилися педагоги ЗДО «Золотий ключик» №6:

  • директор Балко О. О. - «Українська мова: історія та сучасність»;
  • вихователь-методист Кравчук А. М. – «Україна в серці з ранніх літ»;
  • вихователь Типак Л. М. – «Любов до рідної землі»;
  • вчитель-логопед Романюк Л. М. – «Українська мова: погляд крізь віки».

Чи думали ми колись, що прийде біда до нас, що сусід, якого ми  вважали братнім, стане холоднокровним вбивцею, винищувачем нашого народу, загарбником і катом? Навіть у страшному сні ми не могли таке уявити. Триває війна, несе за собою смерть і розруху, але ми не скоримося, ми вистоїмо, ми виживемо, ми переможемо! З нами справедливість, з нами правда, з нами Бог. І тут на думку спадають рядки чудових віршів українських поетес Людмили Муріної та Людмили Степанишиної: «А ти сій квіти… навіть коли завтра - кінець світу…Сади садок…хай виростає до зірок…Служи Землі…цінуй, люби, лелій…Вона віддячить…дітям…і тим, хто вартий жити в цьому світі…» «І після ночі знов настане ранок, і сонце після зливи оживе».  

Ми, педагоги навчаємо та виховуємо дітей шанувати своїх батьків, а отже будуємо суспільство, яке на сьогоднішній день в умовах війни показує високий результат згуртованості та віри - наше суспільство буде тривалим і стабільним. А любов дітей до Батьківщини проявляється у сердечній прив’язаності та шані до батьків, сім’ї, один до одного, народу, краю.  Від нас, педагогів, залежить, яким буде майбутнє покоління українців, а відтак – у якій державі ми житимемо. Україна буде мирною, єдиною і справді незалежною. А знаєте, чому Україна буде такою? Бо ми безмежно любимо свою землю, традиції та передаємо це із покоління в покоління.

Слава Україні!

Слава збройним силам!

Ми переможемо!

Всюди зацвіте калина і ще сильніша буде наша любов до Батьківщини!

 

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *