ЗДО №6, ЗДО ”Золотий ключик” №6 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

ВСЕ НОВЕ ЦІКАВЕ, ПРОТЕ ПОТРІБНО УСВІДОМИТИ: ЧИ ДІЙСНО ВСЕ БУДЕ КОРИСНИМ? А МОЖЛИВО ДЕЩО Є І НЕБЕЗПЕЧНИМ?

Щорічно у ніч з 31 жовтня на 1 листопада в Україні та багатьох країнах світу святкують Хеловін або ж Відьомську ніч. Дітям та молоді подобається щось таємниче та магічне. Втім, святкування Хеловіна навіть жартома все одно вважається грою зі злими силами. Українці - християнської віри, а християнська віра не вшановує смерті, як відомо «Бог є Богом живих». Християнство є вірою життя, добра та світла, перемогою над смертю. А тому, учасники освітнього процесу закладу дошкільної освіти «Золотий ключик» №6 підтримують Всеукраїнський флешмоб

«НІ – ХЕЛОВІНУ В УКРАЇНСЬКИХ ДИТЯЧИХ САДОЧКАХ! ТАК – СВЯТУ ГАРБУЗЯТКА!»

Ох і гарно цього року вродили гарбузи! Малюки разом з педагогами та батьками досліджували та вивчали гарбуз. Познайомилися з історією, лікувальними властивостями рослини, використанням гарбузів у кулінарії. Прилучалися і до гри та традицій, до нетлінних скарбів народної мудрості - відомим народним символом відмови у весільному обряді сватання: дівчина, відмовляючи парубкові, за якого її сватали, підносила йому гарбуза. 

Виховні завдання за альтернативною програмою STREAM-освта, щодо формування пізнавальної активності, навичок пошуково-дослідницької діяльності, направлених на розвиток інтелектуальних та творчих здібностей дітей,  які були поставлені, виконані в повному обсязі: насамперед прищепити любов дітей до традицій рідного краю, до землі своїх предків, до рідної мови, повагу до національної культури, національних звичаїв, а також знати традиції народів світу. Сильні чужоземні традиції поглинають, чи принаймні впевнено починають  поглинати нашу власну українську ідентичність. І це надзвичайно лякає, адже українські традиційні свята є частиною душі нашого народу. Не залишимо її незвіданою, а головне – забутою!

????????????????????????????????????????

ПОГАРБУЗИЛИСЯ ТРІШКИ! https://www.facebook.com/100019556675865/videos/258446599429531

????????????????????????????????????????

Група "Чомусики" старша №1

 

 

 

 

Група "Малятко" старша №2

 

  

 

 

Група "Сонечко" ранній вік

 

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *