ЗДО №6, ЗДО ”Золотий ключик” №6 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

ВЧИМОСЯ ГРАЮЧИСЬ!

СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ «НАДИХАЄМО НА ДІЇ»

Згідно річного плану в ЗДО «Золотий ключик» №6 04 лютого 2021 року відбувся семінар-практикум на тему: «Екологічне виховання дітей дошкільного віку через сталий стиль життя».

Зміст та регламент роботи:

Година

Заходи:

І частина

1.

09.30 – 10.00

«Юні екологи планети Земля» - заняття з сталого розвитку в середній групі.

Вихователь: Типак Л. М.

ІІ частина

2.

13.30 - 13.55

«Екологічні ігри в роботі з дошкільниками»

Доповідь вихователя-методиста Кравчук А. М.

3.

14.00 – 14.45

Обмін досвідом роботи вихователів з сталого розвитку:

-          «Еко малюки» - доповідь вихователя Жаборовської С. В. в роботі з дітьми раннього віку.

-          «Світ навколо нас – бережімо повсякчас» - доповідь вихователя Кравченко Н. П. з дітьми старшого дошкільного віку.

-          «Пізнаємо світ заради майбутнього» - доповідь вихователя Іванової О. І. в роботі з дітьми середнього дошкільного віку.

-          «У світі звуків нетрадиційних музичних інструментів» - використання нетрадиційних музичних інструментів в музичній діяльності з дітьми дошкільного віку, музкерівник Тимошенко Т. В.

4.

14.45 – 15.00

«Стала гра – сталий розвиток» - пізнавальні ігри з педагогами.

Вихователь-методист Кравчук А. М.

       

       Наш дошкільний заклад «Золотий ключик» реалізовує інтегрований курс «Дошкільнятам — освіта для сталого розвитку». Наша мета — аби діти не пасивно засвоювали знання, а активно долучалися до їх пошуку і застосовували їх у повсякденному житті. Як привчити дитину змалку берегти природні ресурси, вміло сортувати сміття для переробки, вести сталий спосіб життя?

    В рамках семінару-практикуму, на занятті по сталому розвитку, діти середньої групи вивчали і досліджували проблему екологічної катастрофи. Ознайомлювались з видами побутових та промислових відходів, навчались сортувати сміття у відповідні спеціальні контейнери. Виступали в ролі директорів виробництв, підбирали потрібну вторинну сировину для виготовлення різноманітної продукції (побутової техніки, одягу, посуду, транспорту тощо) у дидактичній грі «Юні виробники». Під час дидактично-рухливої гри «Чистий парк» малята прибирали в імпровізованому парку, збирали та сортували сміття. Досліджували харчові відходи, зокрема кавову гущу, з якої робили корисний поживний настій для підживлення кімнатних  рослин.

   Отже, тільки екологічно свідомі діти в змозі допомогти дорослим зберегти нашу планету для майбутнього щасливого і здорового покоління.

  

 

 

 

 

 

   У другій частині семінару-практикуму педагоги обговорили актуальність проблеми визначення кордонів, в яких має розвиватись дошкільник в довкіллі. Охорона і раціональне використання природних ресурсів; збереження біологічного різноманіття; боротьба з винищенням лісів; видалення відходів. Збереження екосистем для підтримання життя як невід’ємної складової стійкого розвитку людського потенціалу. Вихователі опанувавши нові методи та прийоми роботи з сталого розвитку, ділилися власним досвідом із колегами, розповідали про участь у цікавих семінарах та вебінарах «Освіта для сталого розвитку: модний тренд чи необхідність», «Специфіка процесу формування у дітей навичок, орієнтованих на сталий розвиток». Виготовили та придбали дидактичні ігри для навчання та виховання дітей. Завдяки ефективній праці педагогів поповнюється методичний кабінет новими іграми та посібниками по даній темі. На завершення семінару-практикуму вихователь-методист Алла Михайлівна провела пізнавальні та цікаві ігри з сталого розвитку.

 

  

 

 

 

 

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *