ЗДО №6, ЗДО ”Золотий ключик” №6 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

ОБ’ЄДНУЄМО ЗУСИЛЛЯ ЗАРАДИ НАШИХ МАЛЯТ!

"Дошкільне виховання" - всеукраїнський щомісячний науково-методичний журнал

для педагогів і батьків дошкільнят запрошує на свою сторінку в Facebook    

https://www.facebook.com/doshkilne.vyhovannya

 

На сторінці журналу Дошкільне виховання збира.nmcz корисні матеріали для підтримки дітей, їхніх батьків та педагогів.

?? Тут можна поділитися своїми роздумами, порадами, творчими ідеями та перевіреними напрацюваннями: вправами й руханками, іграми і бесідами, цікавими прийомами тощо. Надсилайте у приватні повідомлення???? і вам допоможуть з викладом думок і відповідним оформленням????.

Невдовзі до дитсадків прийдуть діти з різних міст і сіл нашої країни. Усі вони тією чи іншою мірою травмовані війною. Ми маємо зустріти їх, зігріти любов’ю, огорнути турботою????. Наші ранкові кола мають перетворитися на “кола знайомства”, “кола безпеки”, “кола любові”. Маємо підтримувати малят і одне одного????. Так ми наближатимемо нашу перемогу! ????????

Все буде Україна! ????????

 

 

ЗНАЧЕННЯ ВИСЛОВУ "СЛАВА УКРАЇНІ!"

Багато хто, говорячи «Слава Україні», не розуміє повного значення цього вислову.

Слава — богиня воєнної перемоги та мисливської удачі. Одне з найголовніших і найдревніших божеств у наддніпрянських українців. З її зображенням на щитах роси ішли в бій. За припущенням деяких учених, від імені Слава походить назва слов’ян. (За П. Трощиним)

Наші пращури йшли в бій, вигукуючи - Слава!, звертаючись до богині Слави за допомогою і удачею в бою. В наш час - Слава!, вже не має прямого відношення до богині Слави, але суть лишається.

Тому, коли ми говоримо «Слава Україні» - ми бажаємо Україні перемоги в бою, «Героям Слава» - перемоги живим героям (як славним учасникам) війни, «Слава Нації» - перемоги нації. І навіть коли ми говоримо «Слава Богу» - ми бажаємо Богу перемоги у вічній війні із пітьмою.

«Слава Україні» - це не пусте публіцистичне чи фанатичне прославляння України, як місця на карті світу. Це бойовий, воєнний клич, що заряджений силою наших предків. ????

Слава Україні! ????????

 

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *