ЗДО №6, ЗДО ”Золотий ключик” №6 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

ТЕМАТИЧНИЙ ТИЖДЕНЬ З ПРІОРИТЕТАМИ ЕКОЛОГІЧНОГО ТА ЕКОНОМІЧНОГО ВИХОВАННЯ

ВСЕ ПРО ВОДУ МАЛЮКАМ ТРЕБА ЗНАТИ, ЩОБ ЇЇ НЕ РОЗТРАЧАТИ ТА ОБЕРІГАТИ

З 20.07 по 24.07.2020 р в закладі, пізнавально та цікаво, пройшов тематичний тиждень: "Дослідники морів та океанів, річок, струмків та озер". З метою: виховувати дбайливе ставлення до води і до природи в цілому; задовольняти природну цікавість дітей; інтерес до навколишнього середовища; збагачувати життєвий досвід малюків елементами наукових знань про основні екологічні фактори в розвитку живої природи та очевидні взаємозв’язки і залежності між ними ; формувати у дітей необхідність берегти і економити воду.

 

Діти середньої групи "Всезнайки" дізнавалися про воду та водичку в морях, океанах та річках. За допомогою глобуса дослідили, що більшу частину земної кулі займає вода. Розглядали пісок під мікроскопом та досліджували воду. Пізнали багато цікавого та корисного.

  

  

 

У групі "Чомусики" пройшов квест "Незвідані морські глибини". Відбулася цікава мандрівка на піратському кораблі, яка дала відповіді на багато дитячих запитань: "Чому медуза жалить, як захищається риба куля, для чого голки у морського їжака, чи бачить морська зірка, чи вміють риби говорити?" та інше. Час минув непомітно і з користю.

  

  

  

 

 

Вода - прекрасна рідина,

Життя без неї не можливе.

Без запаху й смаку вона,

Корисна і завжди важлива.

Діти молодшої групи "Малятко" весело та з користю провели час, ставши юними дослідниками. Малята дізнавались про природу речей і взаємозв'язок між ними через прості та цікаві експерименти з водою.

  

  

 

«ТОНЕ, ПЛИВАЄ, ЛІТАЄ, СКАЧЕ, БІГАЄ, КРУЖЛЯЄ, ХЛЮПАЄ ТА ЩЕ ТЕЧЕ – МИ ДОСЛІДЖУЄМО ВСЕ!»

Під таким гаслом пройшла весела та пізнавальна прогулянка у найменших малят нашого закладу групи «Сонечко».

  

  

 

Дітки групи ,,Пізнайки'' досліджували властивості води і дізналися, що в солоній воді яйце не тоне, олія легша за воду, робили кольорову воду з солодкого драже. Всі діти були зацікавлені, працювали з задоволенням!

  

  

  

 

 

Що за дивний дім такий?

Не простий, а водяний.

Він прозорий, хоч без вікон,

Та красивий, чистий, світлий.

А живуть в нім молодці –

Гарні красені плавці.

У діток групи «Всезнайки» пройшло дивовижне заняття «Подорож у світ акваріумної рибки». Ознайомилися  малюки з різноманітністю акваріумних риб, які утримуються у куточку живої природи, умовами життя, живленням, з`ясувати роль риб у водних екосистемах. А ще, працювали з природним матеріалом – мушлями, проявляли творчість та креативність.

    

  

  

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *