ЗДО №6, ЗДО ”Золотий ключик” №6 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

ЗАСТОСУВАННЯ КВЕСТ-ТЕХНОЛОГІЙ НА МУЗИЧНОМУ ЗАНЯТТІ

28 листопада 2019 року на базі ЗДО «Золотий ключик» №6, в рамках роботи методичного об'єднання музичних керівників, відбувся семінар-практикум на тему: «Використання нетрадиційних музичних інструментів в музичній діяльності з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку». Метою проведення семінару-практикуму було ознайомити педагогів з однією із дієвих форм методичного супроводу - застосування квест-технологій у освітньому процесі, його неосяжними навчальними  можливостями. На засіданні були розглянуті питання щодо створення організаційних умов у спільній роботі музкерівника з вихователем (вчителем) під час музичного заняття, активізації творчого пошуку та впровадження інноваційних технологій у роботу сучасного освітнього закладу.  

Вихователь-методист Кравчук А. М. ознайомила учасників з методами «Використання квесту, як засобу активізації навчально-пізнавальної  діяльності дітей. Музична діяльність у формі квесту».

Музичний керівник Тимошенко Т. В. та вихователь Іванова О. І. презентували домінантне музичне заняття з інноваційними технологіями: «Парк розваг. Музичні атракціони» у формі квесту для дітей старшого дошкільного віку. До практичної діяльності долучилися учасники семінару. Музкерівник Тетяна Валеріївна провела з колегами навчальний тренінг з використання музичних ігор на розвиток відчуття ритму в дітей. Під час методичного об’єднання музичні керівники, вихователі та вчителі початкових класів навчилися, як можна застосовувати в навчально-виховній діяльності традиційні та нетрадиційні музичні інструменти: пластикові стаканчики, дерев’яні палички (клавеси), деркач, тріскачку, круговий ксилофон, дерев’яні ложки, бубон на розвиток відчуття ритму в дітей.

Семінар-практикум пройшов на високому рівні з позитивними емоціями: цікавий, високоякісний, продуктивний, насичений захід, вдале поєднання науково-теоретичної і практичної частини семінару. Абсолютно унікальна і виправдана ідея, що всі учасники мали змогу приєднатися та освоїти ритмічну  гру на нетрадиційних музичних інструментах.

Думка учасників: «Море задоволення! Море захоплення! Море досвіду! Проводити такі семінари частіше!»

  

   

   

  

   

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *