ЗДО №6, ЗДО ”Золотий ключик” №6 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

ЛЮБІТЬ РІДНУ ЗЕМЛЮ СВОЮ, УСІМ СЕРЦЕМ ЛЮБІТЬ!

 

В цей день прославляють природу, зустрічають птахів, всі небайдужі люди звертають увагу громадськості на існуючі глобальні проблеми.

Кожного року до цього яскравого та потрібного дійства долучається і наш заклад «Золотий ключик» №6.  У цьому році підготовка до відзначення цієї дати проходило в рамках Всеукраїнського освітнього проєкту « Дошкільнятам - освіта для сталого розвитку». З метою поширення ідей сталого розвитку, збереження довкілля ми разом з дітьми проводимо прибирання території, доглядаємо за дерева та квіти, упорядковуємо клумби, прибираємо сміття. Із жовтня місяця 2019 р. проходить екологічний проєкт «Станьмо на варті нашого майбутнього». Цей великий проєкт включив у себе невеличкі природоохоронні компанії: «Батарейкам – утилізація», «Збираємо макулатуру для добрих справ»,  «Крок до кришечок, збирай ти і я, разом з тобою врятуємо життя», «Зелені бомбочки» (розкладання земляних кульок, із насінням квітів, у парку міста), «Годівничка – пташина їдальня», «Наш город – кладова вітамінів», «Збережемо первоцвіти», «Чисте довкілля», «Птахів зустрічаємо. Шпаківня для пернатого друга», «Врятуємо світ мігруючих птахів», «Діти на Землі хочуть щастя, хочуть миру!», участь у «ІІ Всеукраїнському занятті доброти», виставки поробок із покидькового матеріалу «Старим речам нове життя», «Пляшко покрутись – на іграшку перетворись» та «Новорічні іграшки». А ще, із грудня 2019 по лютий місяць 2020 р. проходила акція «Запрошуємо жити в стилі Еко»:

  • «Привітаємося та будемо добрими та чемними» - діти І ясельної групи «Сонечко», вихователь Жаборовська С. В.;
  • «Що робить нашу Землю щасливою» - діти ІІ ясельної групи «Долоньки», вихователі Дудар М. А., Хрущ Г. І.;
  • «Бережіть джерела води земної, поки вони ще є» - діти молодшої групи «Малятко», вихователь Барановська Л. О.;
  • «Збережемо електроенергію – збережемо планету» - діти середньої групи «Всезнайки», вихователі Балко О. О., Дудар М. А.;
  • «Найкращий лікар – матінка природа» - діти ІІ середньої групи «Пізнайки», вихователь Кравченко Н. П., Романюк Л. М.;
  • «Рідному місту бути чистим та заквітчаним» - діти старшого віку «Чомусики», вихователь Іванова О. І.

Кожна група працювала над власним проєктом та досліджувала, обговорювала взаємозв’язок і взаємозалежність людини від природи, причетність кожного із нас, до проблем навколишнього середовища. З’ясовували питання чи сформовані у людей дії, звички (моделі поведінки) для вирішення екологічної катастрофи, яка загрожує людству, чи може кожна доросла людина та мала дитина долучитися до збереження планети. Педагоги закладу постійно поповнюють знання дітей про необхідність економити електроенергію, воду, газ, закликають не забруднювати навколишнє середовище.

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *