ЗДО №6, ЗДО ”Золотий ключик” №6 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

ТРУДОВЕ ВИХОВАННЯ В ЛІТНІЙ ПЕРІОД

Рано встає літнє сонце. Будить птахів в парках і садах, зігріває крила метеликів, щоб розправили вони їх у польоті, розфарбовує яскравими фарбами квіти і трави. Природа радіє ласкавим променям, манить до себе малюків.

Робота нашого закладу «Золотий ключик» спланована так, щоб більшу частину дня, а може бути і весь день, діти перебували на повітрі. І при цьому малюки повинні не просто гуляти, а займатися цікавою діяльністю. Під час літньо-оздоровчого періоду, в дитячому садку, є всі передумови для організації трудової діяльності дітей.

Особливе місце, серед різноманітних справ у літній період, слід відвести роботі на ігровому майданчику та квітнику. Тут діти трудяться по-справжньому, як дорослі. Інтерес до рослин, бажання за ними доглядати формуються у дітей успішніше, якщо робота поєднується з отриманням нових знань. Джерелом знань служать розповідь вихователів, читання художньої літератури та особиста праця. Такі корисні спільні справи пробуджують дитячу допитливість, розширюють кругозір, викликають інтерес до праці дорослих.

Позитивний результат роботи дає дітям задоволення, радість. А радість праці та милування квітами - найвища цінність, і треба, щоб наші діти відчували її частіше.

  

  

  

  

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *